Featured Linguist!

Jost Gippert: Our Featured Linguist!

"Buenos dias", "buenas noches" -- this was the first words in a foreign language I heard in my life, as a three-year old boy growing up in developing post-war Western Germany, where the first gastarbeiters had arrived from Spain. Fascinated by the strange sounds, I tried to get to know some more languages, the only opportunity being TV courses of English and French -- there was no foreign language education for pre-teen school children in Germany yet in those days. Read moreDonate Now | Visit the Fund Drive Homepage

Amount Raised:

$34228

Still Needed:

$40772

Can anyone overtake Syntax in the Subfield Challenge ?

Grad School Challenge Leader: University of Washington


Publishing Partner: Cambridge University Press CUP Extra Publisher Login
amazon logo
More Info


E-mail this page

Conference InformationFull Title: De Grote Taaldag en Het Taalgala
         
Location: Utrecht, Drift 21 en 25, Netherlands
Start Date: 09-Feb-2013 - 09-Feb-2013
Contact: Nina Versteeg
Meeting Email: click here to access email
Meeting URL: http://www.lotschool.nl
Meeting Description: De Grote Taaldag 2013

Op zaterdag 9 februari 2013 vindt in het centrum van Utrecht alweer de derde editie van de Grote Taaldag plaats, een van de belangrijkste Nederlandse evenementen op het gebied van de (toegepaste) taalwetenschap!

De Grote Taaldag is een initiatief van AVT, Anéla, en LOT waarbij drie onderdelen worden samengebracht: de TINdag (AVT), Toegepaste Taalwetenschap in Nederland (een nieuw initiatief van Anéla) en het Taalgala (LOT).

Tijdens het eerste deel van de dag worden de reguliere programma’s van de TINdag en Toegepaste Taalwetenschap in Nederland naast elkaar gehouden.

Tijdens het tweede deel van de dag vindt het Taalgala plaats. Tijdens het Taalgala worden twee belangrijke prijzen uitgereikt: de Anéla / AVT-dissertatieprijs voor het beste taalkundige proefschrift van 2012 en de LOT-Populariseringsprijs voor het beste populariserende artikel op het terrein van de taalwetenschap van (eind) 2011 en 2012. (Klik hier voor een overzicht van de genomineerden).

Voor meer informatie over De Grote Taaldag en Het Taalgala, zie http://www.lotschool.nl/index.php?p=131 of mail naar lot@uu.nl.
Linguistic Subfield: Applied Linguistics; Discipline of Linguistics; General Linguistics
LL Issue: 24.462


Back
Calls and Conferences main page