LINGUIST List 32.882

Wed Mar 10 2021

Calls: Catalan-Valencian-Balear; General Linguistics/France

Editor for this issue: Lauren Perkins <laurenlinguistlist.org>Date: 10-Mar-2021
From: Maria Antón i Álvarez de Cienfuegos <ciajillcupvdgmail.com>
Subject: V Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes: Llengua, cultura, societat, frontera
E-mail this message to a friend

Full Title: V Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes: Llengua, cultura, societat, frontera
Short Title: V CIAJILLC

Date: 21-Oct-2021 - 23-Oct-2021
Location: University of Perpignan, France
Contact Person: Maria Antón i Álvarez de Cienfuegos
Meeting Email: < click here to access email >
Web Site: https://ajillc.wordpress.com/2021/03/09/v-congres-internacional-de-lassociacio-de-joves-investigadors-en-llengua-i-literatura-catalanes/

Linguistic Field(s): General Linguistics

Subject Language(s): Catalan-Valencian-Balear

Call Deadline: 30-Apr-2021

Meeting Description:

L’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes va organitzar el primer congrés internacional el setembre de 2017 a la Universitat de València, el segon a la Universitat de Lleida l’octubre de 2018, el tercer a la Universitat de les Illes Balears l’octubre de 2019 i el quart a la Universitat de Barcelona l’octubre de 2020. Enguany s’ha escollit la Universitat de Perpinyà Via Domícia (UPVD) com a seu de la cinquena edició del Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes. Així doncs, aquest V CIAJILLC es desenvoluparà a la Catalunya del Nord, bressol de la catalanitat.

El Comitè Organitzador d’aquest V Congrés proposa un congrés presencial a l’Institut Franco-Català Transfronterer de l’UPVD, respectant les mesures sanitàries. Les dates de l’esdeveniment són el 21, 22 i 23 d’octubre de 2021, susceptibles de ser modificades atenent la situació de pandèmia.
El nostre objectiu és donar a conèixer la universitat, la vila de Perpinyà i el Rosselló i la Catalunya del Nord, tot comptant amb la participació activa dels propis agents que viuen, treballen o s'interessen per aquesta part del nostre territori. La proximitat i la facilitat per desplaçar-se a indrets de gran riquesa patrimonial i natural és un al·licient formidable d’aquest V Congrés. La Catalunya del Nord concentra en un radi força reduït moltes possibilitats turístiques i ben variades: el Canigó de Verdaguer i de tants altres autors, els camps de concentració arran de la Retirada per on passaren tants escriptors camí de l’exili (Pere Quart, Mercè Rodoreda, Jordi Pere Cerdà o Avel·lí Artís Gener), i el patrimoni arquitectònic del bisbat d’Elna, Sant Miquel de Cuixà i la fortalesa fronterera de Salses, en són només uns bons exemples.

La llengua vehicular del congrés serà el català i, per això, s’atendran principalment les comunicacions en llengua catalana.
També s’acceptaran comunicacions en altres llengües compartides o limítrofs amb el territori, com l’occità, entre altres llengües romàniques i internacionals.

Línies temàtiques:
- Estudis literaris i culturals
- Didàctica de la llengua, la literatura i la cultura catalanes i noves tecnologies
- Estudis de lingüística
- La llengua en el temps i en l’espai
- Relacions transfrontereres: Catalunya (Nord i Sud) - Occitània - Andorra

Call for Papers:

Podeu fer-nos arribar les vostres propostes a l’adreça electrònica ciajillcupvdgmail.com abans del 30 d’abril. La proposta de comunicació ha de complir els següents criteris: tenir entre 300 i 450 paraules, bibliografia a part, estar inserida dins aquest full de proposta https://cutt.ly/TlDjYOC que també trobareu al blog de l’AJILLC (https://ajillc.wordpress.com). El full de proposta s’ha de descarregar i enviar en format .doc, .docx o .odt a la nostra adreça.
Page Updated: 10-Mar-2021